Skirejser
Sommerrejser

Thomas skiferie i Stöten


Personlige tips og anbefalinger til en skiferie i Stöten

En personlig anbefaling fra Thomas

 

Efter en fantastisk skiferie med familien i Stöten i Sälen kommer Thomas nu med et lille indblik i ferien med et par tips og anbefalinger til en skiferie i de svenske fjelde.

 

En personlig anbefaling til skiferien i Sverige fra FJÄLLFERIE  Thomas med familien på skiferie i Stöten i Sälen

 

Rejsen mod Stöten

 

Beliggende som det nordligste område i Sälen tæt ved Trysil og den norske grænse finder du Stöten. Der er en fin kørevej – vi valgte DFDS derop fra Frederikshavn til Oslo, og så op gennem Norge via Hamar og videre over grænsen ind til Stöten. Retur kørte vi også via Norge og Oslo og så videre ind i Sverige til Göteborg, hvor vi tog med Stena Line til Frederikshavn – det er ca. samme tid hvis ruten ned gennem Sverige vælges, men vi var afsted i elbil, og pt er der lidt bedre lade muligheder langs ruten gennem Norge.

 

På vej mod Stöten i Sverige til en fantastisk skiferie  Sneklædte fjelde i Stöten i det nordlige Sverige

 

Et skisportssted med nogen af de bedste piste

 

Der er rigtig gode muligheder for fine boliger i Stöten og en prisbillig skiferie. Der er forskellige typer hytter og lejligheder i hele området, og der er også billigere alternativer lidt væk, men med mulighed for transportlift til området. Hvis I kun er 2 personer eller en lille familie er Best Western Ski Hotel også en god mulighed med fine værelser lige ud til Stötentorget.

 

Stöten er et perfekt område til børn, nye og mindre øvede skiløbere, men her er også til de øvede med området ved Skidtorget, der har nogen af de bedste røde og sorte piste, som jeg har prøvet i mine mange år på ski!  – rød nr. 30 Näcken Nedre, sort nr. 29 Parallellen, sort nr. 30 Necken Övre og sort nr. 11 Älvan.  

 

Morgenmad på Brasseriet i Stöten inden en dag på ski  Tips til spisesteder på din skiferie i Sverige

Brasseriet, Vaffelstugan og Restaurant Fjällkåtan.

 

Der er flere gode restauranter med forskellige typer mad – eks. "Brasseriet" på Stötentorget med morgenbuffet, frokost, after-ski og aftensmad. TIP: Prøv den hyggelige "Vaffelstugan" på Soltorget med de bedste vafler og tilbehør samt varme drikke, eller nyd en lækker frokost i den specielle "Restaurant Fjällkåtan" midt på pisten under stolliften Vargy Express.

 

De forholdsvis nye liftkort automater, som nu findes de fleste steder, fungerer også fint i Stöten. Her scannes den QR-kode, man har modtaget på e-mail eller sms, og så udskrives der liftkort – uden at stå i kø efter det, som i en reception. HUSK også at købe liftkort PLUS, som giver dig mulighed for at benytte liftene både på ankomst- og afrejsedag. Desuden giver det mulighed for morgen- og aftenski.

 

Her får du dit skipas til skiferien i Stöten i Sverige  Restaurant Torstens i Stöten

Check in og check out, liftkort, Resturant Torstens.

 

Piste og lifte lukker generelt kl. 16.30 i det meste af sæsonen, men piste og lifte omkring Stötentorget har åbent hver dag til 18.00 (Fra Soltorget holdes lifte også åben, så du kan komme frem og tilbage helt til 18.00.
2 dage om ugen er der aftenski for gæster med PLUS kort, hvor de samme piste ved Stötentorget først lukker kl. 19.00, og andre 2 dage om ugen er der på samme piste og lifte morgen ski (også kun for PLUS kort) fra 07.30 – 09.00.

TIP: HUSK at komme tidligt op til morgen ski fra 07.30, og nyd de nypræparerede piste, og ski herefter ind til Restaurant Brasseriet for en god morgenbuffet mellem 09.00. – 10.00.  

 

Du kan se alle vores indkvarteringsmuligheder i Stöten her

 

Skab skiglæde for dine børne i Stöten, hvor børnene er førsteprioritet  Stöten Ski Lodge er perfekt placeret på Soltorget lige ud til skiskole og Stolliften

 

Lidt flere fakta om Ski Lodge, der er perfekt placeret på Soltorget

 

Hele familien blev indlogeret i en moderne lejlighed i det nybyggede "Ski Lodge", der er placeret på Soltorget lige ud til Stolliften, skiskolen, og det er også her maskotten Vargy opholder sig mest. Der er parkering lige foran bygningen til 1 bil pr. lejlighed, og der er flere pladser lige i nærheden samt ladestandere til El bil (hvilket var perfekt nu, hvor Thomas var afsted i sin nye elbil).

Der er af- og pålæsning lige foran hovedindgang og digitalt check-in.

Bygningen er i 4 etager med elevator, og der er kælder med hovedindgang, skirum og skiudlejning.

1. etage: Lejligheder, skishop, en dejlig stor og flot bistro og bar (Bertils Bistro & Bar) med højt til loftet og udeservering samt en flot restaurant med lækker mad (Torstens Restaurant)

2. etage med lejligheder

3. etage med lejligheder samt fælles sauna lige overfor lejlighed nr. 309 - opdelt for herrer og damer, to flotte 10 pers. lejligheder med view fra stuen og værelse ud mod pisten og liften lige foran.

Det er super nemt fra skirummet forbi skiudlejning og op af en trappe, så er du lige ved stolliften. Efter en endt skidag, glides af et spor rundt om bygningen og direkte ind til skirummet.

 

Du kan se flere billeder læse mere om Stöten Ski Lodge her

 

ClubXtra

Få ekstra fordele, nyhedsbrev og tilbud. Meld dig gratis ind i FJÄLLFERIE's rejseklub ClubXtra